Mediation wordt vaak gezien als een instrument voor conflictbemiddeling. In de praktijk blijkt dat het echter veel meer is dan alleen conflictbemiddeling. Een mediator is dan ook breed inzetbaar; denk hierbij aan het voeren van onderhandelingen, het doorvoeren van gewijzigde arbeidsvoorwaarden of het maken van afspraken bij een echtscheiding/verbreken van een relatie. Of het nu gaat om een zakelijke of persoonlijke aangelegenheid, een mediator kan partijen ondersteunen bij het bruggenbouwen.

Met wat voor zaken kunt u bij een mediator terecht?

Een mediator kan u in verschillende situaties begeleiden om tot een voor partijen passend resultaat te komen. Belangrijke voorwaarden daarvoor zijn wel dat partijen openstaan voor een mediationtraject en de casus zich voor mediation leent. Enkele voorbeelden waarin onze mediator u kan bijstaan:

  • Interne kwesties binnen een onderneming (impasses binnen de directie, overname, opvolging etc.)
  • Arbeidsconflicten (beëindiging van de arbeidsovereenkomst, ziekteverzuim, reorganisatie, conflicten tussen werknemers etc.)
  • Problemen/discussies over de uitvoering/nakoming van overeenkomsten en contracten
  • Conflicten tussen onderneming en overheid alsook burger en overheid
  • Gezamenlijke echtscheiding/beëindiging relatie (opstellen echtscheidingsconvenant, opstellen ouderschapsplan, opstellen/wijzigen omgangsregeling etc.)
  • Discussies omtrent een nalatenschap (wijze van verdeling, vaststellen legitieme portie, afgifte legaat etc.)
  • Huurconflicten (tussen verhuurder en huurder alsook tussen huurders onderling)
  • Buurgeschillen (overlast, erfafscheidingen etc.)
  • Geschillen binnen vereniging van eigenaren

Uw (mogelijke) conflicten, impasses en discussies worden door onze mediator gezien en zij zal middels het luisteren naar iedere partij en het toepassen van haar kennis ernaar streven om u gezamenlijk tot een werkbare oplossing te laten komen. Een mediator beslist dus niet voor u, u dient zelf uw beslissingen te nemen. Hierdoor heeft u de uitkomst van een mediationtraject zelf in de hand. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons kantoor 0344-650510 of vul ons contactformulier in. Onze mediator, mevrouw Leonie van Eck, voorziet u graag van meer informatie.

Publicaties

Groepsmediation, een uitkomst voor conflicten tussen meerdere partijen.

Arbeidsconflicten of polaristatie op de werkvloer?

Mediation in het erfrecht

Mediation: meer dan alleen bemiddeling! 

Relatie verbroken of u gaat scheiden: is uw testament nog up-to-date 

Mediation naast de rechtspraak vanaf 1 maart (2023) gesubsidieerd: klinkt mooi maar is dit wel zo voordelig?