Wat is bouwrecht?

Het bouwrecht omvat alle regels rondom de bouw van vastgoed. Voor alle betrokkenen bij het bouwproces, u als opdrachtnemer of als opdrachtgever maar ook als hoofd- en onderaannemer evenals u als toeleverancier in de civiele- of utiliteitsbouw of als de GWW-sector zijn deze regels van belang en is gedegen kennis daarvan onmisbaar. Niet alleen voor de uitvoering van het werk, maar te meer vooraf bij het sluiten van overeenkomsten, zodat de gemaakte afspraken duidelijk zijn. De standaardvoorwaarden, zoals de UAV 2012, UAV-GC, Standaard RAW bepalingen, RAW-bestekken, DNR et cetera, zijn daarbij voor ons bekend terrein.

Wat voor een zaken behandelt een advocaat bouwrecht?

Tijdens het bouwproces hebben alle partijen hun eigen belang. Het is dan ook raadzaam om tijdig een bouwrechtadvocaat te betrekken om uw belangen te behartigen. Denk hierbij aan het beoordelen of opstellen van aannemings- en koopovereenkomsten of juist bij het dienen van advies in voorkomede praktijksituaties. Verder staat onze advocaat bouwrecht u terzijde bij:

  • meer- en minderwerk
  • bouwtijdoverschrijding
  • garanties
  • aansprakelijkheid voor (verborgen) gebreken
  • oplevergebreken
  • herziening verrekenprijzen

Heeft u vragen aan onze advocaat bouwrecht?

Mr. Niels Uijttewaal, de bouwrecht specialist van Aspremont Advocaten, biedt u ondersteuning bij het opstellen van uw contracten, geeft u advies en staat u zo nodig bij in procedures voor de rechtbank, het gerechtshof óf de Raad van Arbitrage voor de Bouw.  Mr. Niels Uijttewaal combineert bovendien onder andere het bestuursrecht met het bouwrecht, zodat hij u met raad en daad kan bijstaan in complexe vraagstukken. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons kantoor 0344 – 650510 of vul het contactformulier in.

Publicatie(s):
Interview: Meerwerk in de bouw (23-10-2019)
Uw contractspartij komt zijn verplichtingen niet na, wat nu? (10-01-2019)
Aspremont Advocaten legt uit: kabels en leidingen in de grond? Zorgvuldig graven! (24-06-2018)