Mr. E.M. (Niels) Uijttewaal is sinds 1 oktober 2022 werkzaam als zelfstandig advocaat vanuit Vilen Advocatuur en werkt bij bepaalde opdrachten samen met Aspremont Advocaten.

Niels is in 2014 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht met een scriptie over het aanbestedingsrecht. Tijdens zijn studie Privaatrecht heeft Niels een Masterclass Bouwrecht met goed gevolg afgerond, waarbij hij tevens stage heeft gelopen op de juridische afdeling van een groot bouwbedrijf. Gedurende zijn studie was Niels reeds werkzaam als juridisch medewerker bij Aspremont Advocaten. Aansluitend heeft hij ervaring opgedaan bij verschillende advocatenkantoren. Niels is op 30 januari 2015 beëdigd als advocaat en sedertdien als advocaat werkzaam bij Aspremont Advocaten. 

Niels adviseert en procedeert met name op het gebied van bouw- en vastgoedrecht, waaronder bestuursrecht, het algemeen contractenrecht en het ondernemingsrecht. Voorts heeft hij een uitgebreide incassopraktijk. In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is Niels geregistreerd onder de hoofdrechtsgebieden Algemene praktijk en verbintenissenrecht.

Niels bekleedt daarnaast een bestuursfunctie bij Stichting Behoud Waterlinie Bommelerwaard (SBWB). Een stichting die zich inzet voor het behoud van cultureel erfgoed. Ook is Niels vaak op de mountainbike of wielrenfiets te vinden en voetbalt hij graag.

Terug naar overzicht

Publicaties:
‘Beëindigen van een huurovereenkomst via WhatsApp. Let goed op uw woorden!’ (19-09-2018)
Aspremont Advocaten legt uit: kabels en leidingen in de grond? Zorgvuldig graven! (24-06-2018)