De heer mr. M.J. (Maarten) Thissen heeft zijn bachelor gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam en afgesloten met een scriptie over de rechtseconomische theorie van de efficiënte tekortkoming. Hierna was het tijd voor verandering en reisde de heer Thissen af naar het diepe zuiden om in Maastricht zijn master Nederlands Privaatrecht te volgen. In 2019 studeerde de heer Thissen af op het onderwerp van de werkgeversaansprakelijkheid in het licht van de Stoïcijnse filosofie. 

Uit de genoemde scriptieonderwerpen blijkt waar de kracht van de heer Thissen ligt, het combineren van verschillende disciplines om tot een creatieve oplossing te komen in voorliggend probleem. Binnen het privaatrecht gaat de voorkeur van de heer Thissen met name uit naar het arbeids- en contractenrecht. Tijdens zijn studie heeft hij onder andere zitting genomen in een Ondernemingsraad om in de praktijk ervaring op te doen in het behartigen van de belangen van zowel werkgever als werknemer. Sinds het najaar van 2021 is de heer Thissen in dienst van Aspremont Advocaten.

In zijn vrije tijd is Maarten graag buiten in de natuur met zijn hond Izzy, staat hij graag voor vrienden en familie in de keuken voor een uitgebreid diner en leest hij graag een boek. Ook besteedt Maarten graag veel tijd aan zijn twee grote passies, klassieke muziek en auto’s. 

Terug naar overzicht

Publicaties:
Wat als Assepoester werkelijkheid wordt? (29-11-2021)